(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Woonzorgcomplex Triade in Sieradenbuurt opgeleverd

Wonen

SIERADENBUURT– De bouw van het nieuwe woon-zorgcomplex van Triade aan de Sieradenweg in Almere Buiten is voorspoedig verlopen. Volgens planning heeft Lithos bouw & ontwikkeling het nieuwbouwcomplex - bestaande uit 72 woon- en werkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking - opgeleverd. 

Vrijdag 5 november was het officiële overdrachtsmoment. Bestuurder Afien Spreen van Triade Vitree opende - samen met haar projectteam - het bouwhek, als symbool van de afronding van de bouw. Spreen kreeg bij de overdracht een appelboom voor het woonzorgterrein overhandigt van directeur Gert van Uffelen van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. De appelboom die vanouds naast het huis wordt geplaatst ter bescherming, maar ook het teken van liefde.

Rust en ruimte 

“Het is een hele spannende periode voor onze cliënten”, vertelt bestuurder Afien Spreen van Triade Vitree. “Onze bewoners kijken al lang uit naar hun nieuwe woning, eerst op papier, nu in het echt. Ik vind het geweldig dat we voor zo’n groot aantal mensen zo ‘n mooie woon- en werkplek kunnen realiseren. Sommige bewoners kunnen hier zelfstandig wonen met begeleiding, maar er komen ook woonplekken voor mensen die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze bewoners is het belangrijk dat er veel rust en ruimte is. En die hebben we hier – op ruim 20.000 m2 met veel mogelijkheden, variatie en uitzicht op de natuur - gevonden.”

Nieuwe collega’s 

De komende periode wordt nog hard gewerkt aan de verdere afwerking en inrichting van de woon – en de werkplekken en de tuin. Ondertussen zijn er op allerlei speelse manieren – zoals een speeddate op het bouwterrein – nieuwe medewerkers aangetrokken. De nieuwe locatie met 6 gebouwen en een werkschuur biedt werkzoekenden in de zorg een mooie kans. Werken dichtbij huis, in een duurzaam gebouwde werkomgeving. Geïnteresseerden zijn nog steeds van harte welkom. Zij kunnen zich overigens ook aanmelden zonder een brief. Begin december zal er nog een speeddate evenement worden georganiseerd.

Feestelijke opening

De verhuizing van de cliënten vindt in januari 2022 plaats. “De overgang naar het wonen in een andere omgeving begeleiden we voor onze bewoners zorgvuldig. Dat doen we samen met de familie en verwanten van hen. Hiervoor nemen we alle tijd die nodig is”, aldus Afien Spreen. Een grote feestelijke opening wordt in het voorjaar 2022 gepland.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto