Het kunstwerk wordt onthuld
Het kunstwerk wordt onthuld

Lichtkunstwerk siert passage naar Stationsplein

Wonen

STAD CENTRUM - Tijdens een feestelijk moment hebben Lesley Bamberger (CEO Kroonenberg Groep) Danny Louwers (gemeente) en Jeroen Everaert (Mothership) het kunstwerk Stad op waterspiegel van Iwan Smit onthuld. De wand waarvoor het lichtkunstwerk is gemaakt staat in een gedeeltelijk overdekte passage, die het busstation met het Stationsplein verbindt. 

Het werk moet een beleving zijn voor het winkelende publiek, de bewoners van de omliggende woningen en de passanten van het station. Het kunstwerk vertelt het verhaal van Almere en is onderdeel van de Zeegroene loper, bedacht door ontwikkelingsbureau Mothership, onder meer bekend van de Markthal in Rotterdam. Deze loper is een kunstroute die vanaf het station tot aan het Weerwater loopt.

Metropool

Tijdens de herontwikkeling van Metropool, op de locatie van de voormalige Stationsoffices, besloot Kroonenberg Groep een kunstwerk toe te voegen in lijn met de Zeegroene Loper. De wand waarvoor het lichtkunstwerk is gemaakt staat in een gedeeltelijk overdekte passage, die het busstation met het Stationsplein verbindt. Tegenover de wand zijn winkels gevestigd en bevindt zich de ingang naar de woningen in de ontwikkeling Metropool. Direct naast de wand is de hoofdentree van het gerenoveerde station.

Extra beleving

Lesley Bamberger, CEO Kroonenberg Groep, “In veel van onze projecten voegen wij kunst toe. Kunst zorgt voor een extra beleving voor de bezoeker van een gebied. Het inspireert en zet soms ook aan tot nieuwe gedachten. Wij zijn heel blij met het kunstwerk van Iwan Smit wat een bijzondere weergave is van de belangrijke elementen van Almere. Het is een kunstwerk waar je naar kan blijven kijken en steeds weer wat nieuws kan ontdekken. Dat maakt het extra bijzonder.

Ally de Aap

Het werk van Iwan Smit laveert tussen zware thema’s en lichtvoetigheid, vaak resulterend in kleurrijke werelden met een duistere twist. Voor Stad op waterspiegel liet hij zich inspireren door de herkenbare waarden van Almere, variërend van de skyline, voetbal, Ally de Aap en uiteraard het onmisbare water en groen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto