Afbeelding

Goud in Almere gaat de wijk in

Wonen

ALMERE - Hoe wil jij goed oud worden in Almere? Van 5 september t/m 17 september trekt Goud in Almere met een busje van opiniepijlers.nl de wijk in om daarover te praten met inwoners. 

Wat is belangrijk als je straks ouder wordt? Hoe wil je wonen? Zijn er mensen om je heen die hulp kunnen bieden? Hoe blijf je actief en in contact? Met andere woorden: hoe worden we, met kwaliteit van leven, oud in Almere? Daar gaan de gesprekken bij de bus over.

Ook gaat het over meedoen; welke ideeën hebben ouderen, welke kansen zijn er en hoe wil men meedoen aan Goud in Almere? Daarnaast wordt er informatie gegegeven over oud worden in Almere en wordt het ‘gouden boekje’ uitgedeeld: Een nieuwe, informatieve folder rondom oud worden in Almere. 

Online enquête 

De resultaten, van de naar schatting 500 gesprekken bij de bus over thema’s die ouderen raken, vormen belangrijke informatie voor Goud om de komende tijd verder te werken. Is het niet mogelijk bij de bus aanwezig te zijn, dan is het ook mogelijk online een enquête in te vullen over deze thema’s: https://survey.alchemer.eu/s3/90470858/

Goud in Almere 

Almere, ooit gebouwd voor jonge gezinnen, is snel aan het vergrijzen. Het netwerk Goud in Almere werkt samen aan een Almere waar we goed oud kunnen worden. Het netwerk bestaat uit veel kleine en grote organisaties, vrijwilligers en actieve inwoners, waaronder de gemeente Almere, De Schoor, Humanitas Almere, VMCA, Zorggroep Almere en Senior-live.

De website Goud.almere.nl deelt Almeerse ervaringen rondom goed oud worden en brengt de verschillende organisaties onder de aandacht die hierin iets kunnen betekenen. 

Schema

Het busje van Goud is te vinden is te vinden op de volgende dagen en locaties:

-Maandag 5 september Rimsky-Korssakovweg 3 10-16 uur 

-Dinsdag 6 september Markt 43 10-16 uur

-Woensdag 7 september Markt 43 10-16 uur

-Donderdag 8 september Stadhuisplein 10-16 uur

-Vrijdag 9 september Schoolstraat 09-16 uur 

-Zaterdag 10 september Parkwijkstation 10-16 uur

-Maandag 12 september Globeplein 10-16 uur

-Dinsdag 13 september Globeplein 10-16 uur

-Woensdag 14 september Globeplein 10-16 uur

-Donderdag 15 september Poolcirkelstraat 09-16 uur 

-Vrijdag 16 september Stadhuisplein 10-16 uur

-Zaterdag 17 september Bodestraat 09-16 uur


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto