Bij de vergadering over de te bouwen Floriadewijk mochten publiek en pers niet in de zaal zijn. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Bij de vergadering over de te bouwen Floriadewijk mochten publiek en pers niet in de zaal zijn. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Gemeenteraad vergadert weer besloten over bouw Floriadewijk

Algemeen

ALMERE – De gemeenteraad heeft op de Politieke Markt van afgelopen donderdag voor de tweede keer volledig in beslotenheid vergaderd over de ruzie tussen projectontwikkelaar Weerwater CV en de gemeente over de bouw van de Floriadewijk Hortus. Veel nieuws bleek er uiteindelijk niet te melden.

Door Robert Mienstra

Meteen na de opening van de vergadering werden bezoekers van de raad en de pers verzocht om de vergaderzaal te verlaten. Een paar inwoners waren daar verbolgen over omdat nergens in de aankondiging van de bijeenkomst stond dat de vergadering besloten zou zijn. Teleurgesteld verlieten zij het stadhuis.

Met het oog op de financieel-juridische onderhandelingspositie van de gemeente vond deze bespreking in beslotenheid plaats. In de volgende Politieke Markt wordt de fracties verzocht te reageren op de vraag van de PVV onder welke voorwaarden, wat de raad betreft, realisatie van de woonwijk zo snel mogelijk gestart kan worden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto