Black Pencil presenteert een Almeerse programma in Kunstlinie. (Foto: aangeleverd)
Black Pencil presenteert een Almeerse programma in Kunstlinie. (Foto: aangeleverd)

Black Pencil presenteert tweede editie A-A-Almere

Uit

ALMERE - Het Almeerse ensemble Black Pencil presenteert zondag 26 november om 14.30 uur de tweede editie van A-A-Almere in Kunstlinie. Een muzikaal Almeers programma met diverse speciale gasten.

Hoe klinkt Almere? De jongste stad van Nederland herbergt meer dan 160 nationaliteiten en is tevens op één na de groenste stad van ons land. Black Pencil laat muziek uit de stad horen, met klanken van de stad. Muziek geschreven door Almeerse componisten en opgedragen aan bijzondere Almeerse plaatsen. 

‘100 jaar Almere’

Op het programma staan ook diverse gasten. Schrijver en songwriter Jaco Benckhuijsen reisde met zijn kajak over de vooralsnog fata morgana IJmeerverbinding Almere-Amsterdam. Hij heeft dit op video vastgelegd en schreef er een compositie over. 

Componist Arnoud Noordegraaf uit Oosterwold speelt zelf voor het eerst zijn werk ‘100 jaar Almere’ live, samen met Black Pencil. 

Rumba

Daniël Kemp en zijn partner dansen live de Rumba die Black Pencil schreef voor de zomerproductie van Suburbia ‘Tom op de boerderij’.

Podcast Gouden Haas

Ook kan het publiek luisteren naar een aflevering van De Groene Kliniek van theatergezelschap Gouden Haas, met klassieke troostmuziek door Black Pencil.

Kaarten zijn verkrijgbaar via kunstlinie.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto