Ingezonden brieven week 14 2024

Lezers schrijven

Ideeënbus

Om kosten te besparen lijkt het mij een mooi idee een gemeentelijke ideeënbus te realiseren. Ik heb dit aan de gemeente voorgesteld. Bij voorkeur gericht op kostenbesparing, een hot item momenteel. Dit draagt dan tevens aan de broodnodige burgerparticipatie. Een D66-voorstel uit het verleden was erg ambtelijk.

Joop Hagen

Stuurloos

Het stadhuis is stuurloos lees ik (ADW 27/3). De bodem van de portemonnee komt in zicht. Bezuinigen gebeurt niet op de uitgaven, maar door een greep in de portemonnee van de burgers. Het gaat op alle fronten mis in onze stad: eenzaamheid, armoede, lerarentekort, wonen, zorg, veiligheid. Die problemen moeten worden opgelost met visie, daadkracht, snelheid, continuïteit en samenwerking. We zullen zien, want ambtenaren verliezen zich nogal eens in oeverloos praten in plaats van efficiënte daden. Er zijn diverse projecten geweest, zoals de Floriade die Almere 103 miljoen euro gekost heeft. Dat gat moet toch worden gedicht. Ik stel voor dat de verantwoordelijken het uit eigen zak ophoesten, maar dat zal zoals gebruikelijk niet gebeuren, dus betalen inwoners het uiteindelijk toch. Misschien heb ik een idee dat inwoners een positieve richting heeft. Waarom niet bouwen in de buitengebieden? Ruimte zat. Geef Almere een stadspark met allure. Zoals het Amstelpark in Amsterdam. Alles is ervoor aanwezig. In plaats van slopen van wat er is, voortborduren op wat er is en een mooi park maken. Wij inwoners zullen blij en tevreden zijn. Dan krijgen we nog wat zinnigs terug voor het financiële misbaksel dat Floriade heette. En hopen dat al het andere ook eens wordt aangepakt en opgelost.

Herman Matteman

Wanbeleid

Eindelijk wordt duidelijk wat de financiële situatie van Almere is. Wanbeleid dus. Máár...er is een oplossing. Zet ‘tig’ mobiele flitspalen langs de A6 en het probleem is opgelost. Bijna niemand houdt zich nl aan de snelheid van 100 km.

A. Wagenvoord

Bezuinigen

De gemeente wil 22,5 miljoen euro bezuinigingen om de begroting vanaf 2025 weer in evenwicht te krijgen. Ondertussen kiest Lelystad voor de duurste variant van een nieuwe sporthal waarvan de kosten 22 miljoen zijn. Lelystad doet het hier duidelijk beter dan Almere. Geen Floriade en geen problemen met de riolering maakt een wereld van verschil. We zijn benieuwd naar de gemeentelijke belastingen in Almere in 2025. Want uiteindelijk gaat de burger voor bezuinigingen betalen. Of eigenlijk voor slecht beleid.

Frank Langedijk



Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto