Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners flats Watercipresstraat zijn afvaldumping zat

Algemeen

PARKWIJK – Bij de plasticcontainer voor de Lavendelflat aan de Watercipresstraat is het, volgens de flatbewoners, elke twee weken ‘één grote puinhoop’. “Iedereen gooit heel veel plastic afval weg in de container die bij ons voor de deur staat”, aldus flatbewoner Don Snel. “Daardoor kunnen wij als bewoners van de drie naast elkaar gelegen flats ons afval niet meer kwijt.”


De container die voor de Lavendelflat staat is bedoeld voor het afval van de bewoners van de drie naast elkaar gelegen flats. “Veel mensen die niet in de flats wonen gooien hun afval is deze container”, aldus Snel. Dit zijn ook mensen die boodschappen doen bij de naastgelegen Albert Heijn of bedrijven in de buurt die plastic afval hebben.”
De container wordt om de week geleegd en raakt dus al snel overvol. “En dan zetten mensen hun losse zakken plastic afval gewoon naast de container. Er worden ook regelmatig zakken restafval, papier of grof vuil bij gezet. Die zakken worden dan door honden, katten of vogels stuk getrokken, zodat er allerlei losse troep op de straat terecht komt.”
Snel maakte al meerdere malen een melding bij de gemeente. “Het enige wat er gebeurt als je klaagt is dat de gemeente de losse zakken met afval weg haalt. Wij als bewoners willen graag een duurzame oplossing. Ik heb al voorgesteld om er een bak bij te zetten aan de overkant van de straat. Daar is ruimte genoeg en niemand heeft er last van. Maar dat is tegen dovenmansoren gezegd. Helaas wordt er niks mee gedaan. De gemeente wil zo graag dat Almere schoon is. Doe er dan ook wat aan! Ik vind het een schande hoe er met de klachten van bewoners wordt omgegaan.”
Nicole Klockenbrink laat namens de gemeente weten dat het afvalprobleem aan de Watercipresstraat bij de gemeente niet bekend is. “We gaan dit probleem oplossen door de betreffende container voortaan iedere week te legen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto