De drie verdachten op de scooter. (Foto: politie)
De drie verdachten op de scooter. (Foto: politie)

Politie ziet verband tussen overvallen Haven

112

HAVEN - De afgelopen maanden zijn er meerdere woningen, supermarkten en winkels overvallen in Almere Haven. Daarbij gingen de daders geweld niet uit de weg. De recherche heeft  aanwijzingen dat er een verband is tussen de overvallen. Mogelijk is er sprake van dezelfde dadergroep.

Alle negen overvallen in de periode tussen december vorig jaar en juni van dit jaar zijn gepleegd in het stadsdeel Haven. Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden, maar de recherche is op zoek naar méér betrokkenen. Om het onderzoek verder te helpen, wil de recherche onder meer graag weten wie de personen zijn die op camerabeelden te zien zijn bij een woningoverval 5 mei van dit jaar aan de Klipgriend. 

Poging woningovervallen

De eerste van de negen overvallen was op dinsdagavond 28 december toen er ’s avonds hard op de deur van een woning aan de Kimwierde werd gebonsd. Toen de bewoonster niets vermoedend opendeed, stormde twee gemaskeerde mannen de woning binnen. Op dinsdagavond 19 april gebeurde hetzelfde in hetzelfde appartementencomplex, maar bij een andere woning.  Op donderdagmiddag 5 mei was er een gewapende woningoverval aan de Klipgriend. Drie mannen in donkere kleding bedreigden de bewoners met verschillende wapens. Hun vervoersmiddel viel op: ze vertrokken namelijk met drie mannen op een lichtkleurige scooter. In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei werd de scooter die mogelijk betrokken was bij de overval in de brand aangetroffen op de Markenlaan.

Winkels 

Ook bij meerdere overvallen op winkels lieten de daders zien geweld niet te schuwen. Zoals bij de overval op een casino aan de Sluiskade op dinsdagavond 15 februari . Hier bedreigden twee mannen de aanwezige mensen met wapens. De mogelijk gebruikte scooter werd ’s nachts uitgebrand teruggevonden in een tunnel aan het Montessoripad. Zaterdagmorgen 30 april vond er een gewapende overval plaats op een drogisterij aan De Brink. Dankzij twee alerte burgers kon toen direct een 15-jarige jongen uit Lelystad op heterdaad worden betrapt en aangehouden. In de nacht van zondag 19 op maandag 20 juni vond er een overval plaats op een bakkerij aan de Kruisstraat. Een medewerker werd met een wapen bedreigd door drie mannen en geboeid achter gelaten in de bakkerij. 

Supermarkten

Ook supermarkten zijn het doelwit van deze dadergroep. Op 31 januari vond een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Markenlaan. De dader werd hierbij buiten onderuit geschopt door een alerte omstander. Op 12 maart vond de tweede poging plaats op dezelfde supermarkt. Dit keer bedreigden twee overvallers de medewerkers met wapens en wisten ze er met de buit vandoor te gaan. Op 29 april werd er weer geprobeerd om een supermarkt te overvallen, dit keer op Meerveldplein. 

Informatie

De recherche hoopt dat mensen meer informatie kunnen verstrekken over één of meer personen die te zien zijn op de camerabeelden of andere informatie kan geven dat nuttig kan zijn bij het onderzoek. Tips kunnen worden doorgegeven via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000. Tippen kan natuurlijk ook via het online tipformulier

Afbeelding
Vuurwapens en vals geld bij controle bedrijventerrein Poldervlak Algemeen 5 dec., 15:53
Afbeelding
Almere City FC veilt clubshirts voor het goede doel Algemeen 5 dec., 15:23
Afbeelding
Stadsarchief Almere staat stil bij overlijden van Lia de Clerk Algemeen 5 dec., 13:15

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto