Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Onderhoud De Marken uitgesteld vanwege slechte staat riolering

Wonen

DE MARKEN – De riolering in de wijk De Marken in Haven verkeert in slechte staat. Dat blijkt uit een mailing die de gemeente naar bewoners heeft gestuurd.

Dit jaar stond er groot onderhoud op de agenda voor de wijk, maar volgens de gemeente is er meer voorbereidingstijd noodzakelijk. ‘Deze tijd is nodig omdat uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van de huidige riolering helaas niet voldoende is om nog dertig jaar mee te gaan’.

De gemeente wil zoveel mogelijk werkzaamheden combineren, waardoor het groot onderhoud wordt uitgesteld. Zo moeten onder meer alle rioolputten worden vervangen. Ook alle verbindingen van putten naar rioolbuizen zijn aan vervanging toe. Een kapotte rioolbuis kan tot verzakkingen in de straat leiden en tot vervuilde grond. ‘De voorbereiding voor deze vervanging vergt tijd, ook vanwege de mogelijke gevolgen voor de overige kabels en leidingen die in grond liggen’, aldus de gemeente in de brief.

Onderhoud

De gemeente weet nog niet wanneer de werkzaamheden alsnog van start kunnen gaan. Met het onderhoud zou de volledige openbare ruimte worden aangepakt, zoals de parkeerplaatsen, bestrating het groen, bomen en speelmogelijkheden.

De folder die naar bewoners is gestuurd. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto