Gemeente stalt bootjes op… voormalig jachthaven Haddock

Algemeen

Door Robert Mienstra
ALMERE – De boten van de ligplaatshouders van voormalig jachthaven Haddock moeten uiterlijk 30 september uit die jachthaven verwijderd zijn, maar ondertussen gebruikt de gemeente de jachthaven zélf om boten af te meren en op te slaan die verwijderd zijn uit de Almeerse grachten.


De gemeente slaat de zogenaamde weesboten dertien weken op. Daarna worden ze verkocht of vernietigd. Dat betekent dat de gemeentelijke boten nog ruim na het aanmeerverbod van 1 oktober in de voormalige jachthaven zouden kunnen blijven liggen. “De verwachting is dat alle boten die er momenteel liggen, voor 30 september verwijderd zijn en of kunnen worden, in verband met het verlopen van de wettelijke termijnen”, stelt de gemeente in een reactie.

Streng

De gemeente handhaaft momenteel streng op boten die op plaatsen liggen waar dat niet is toegestaan en boten die verwaarloosd zijn. Booteigenaren die de regels voor het afmeren overtreden, ontvangen een aankondiging bestuursdwang. Als de eigenaar van de boot onbekend is, wordt de aankondiging aangeplakt op de boot en wordt het voornemen om de boot weg te slepen bekend gemaakt in een publicatie. De booteigenaar heeft vervolgens tot de in de aankondiging genoemde datum de tijd om de boot juist af te meren. Na deze datum gaat de gemeente over tot verwijdering van de boot. De kosten van verwijdering kunnen worden verhaald op de eigenaar. Deze boten worden dus nu gestald in de voormalige jachthaven van Haddock waar vanaf 30 september een ligverbod geldt voor de ligplaatshouders van Haddock.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto