Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kinderherdenking 4 mei in Bos der Onverzettelijken

Algemeen

ALMERE – In het Bos der Onverzettelijken wordt dit jaar voor de 26ste keer dodenherdenking speciaal voor kinderen georganiseerd. Het grootste gedeelte van de herdenking wordt uitgevoerd en bedacht door kinderen.


Op deze bijeenkomst worden allen die slachtoffer zijn (of zijn geweest) van oorlogsgeweld of onderdrukking herdacht. Van 18.00 uur tot 19.15 uur is er een interactieve tocht die start bij Jeugdland Stad.
Voor kinderen, (groot)ouders en andere belangstellenden voert deze langs speciale plekken en activiteiten in het Bos. Van 19:15 uur tot 19:30 uur wordt er verzameld bij Jeugdland-Stad en daarna is de gezamenlijke wandeling naar het herdenkingsveld. Van 19.30 tot 20.15 uur is de dodenherdenking bij Anne Frankboom. Er worden door kinderen (zelf geschreven) gedichten voorgelezen, en de wethouder zal een korte toespraak houden.
Om 20:00 uur, na de Taptoe, is er 2 minuten stilte. Daarna wordt het Wilhelmus gezongen en worden er bloemen gelegd. Voor de aanwezige kinderen zijn rozen aanwezig.
De herdenking vindt plaats in het Bos der Onverzettelijken ter hoogte van Tussen de Vaarten. Plaats: Almere Stad, Weg 1940-1945.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto