Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Ondanks natte start zeer succesvolle editie Havenfestival

Algemeen

HAVEN CENTRUM – De twaalfde editie van het Alliantie Almere Haven Festival, dat afgelopen weekend plaatsvond, heeft rond de 50.0000 bezoekers getrokken. Ondanks de natte start op vrijdag kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.
Vooral het klassieke Havenkomconcert en de Proeverij zorgden voor vele bezoekers in de havenkom en het centrum van Almere Haven.
Op vrijdag stond de botterwedstrijd voor het bedrijfsleven gepland. De start was heftig met slagregens en storm. Een aantal tenten werd omgeblazen. “Maar toen de boten eenmaal op het water waren, werd het steeds mooier”, zegt Jannigje Commissaris van Almere City Marketing. “De botters voeren met hun gasten de hele middag heerlijk over het Gooimeer.” Op vrijdagavond zorgde de Gipsy Party band en de salsamuziek van Leticia y su Rembadama voor een swingende afsluiting. Tijdens het Botterfestival op zaterdag en zondag maakten vele festivalbezoekers een bottertocht over het Gooimeer.
<”Plat Cursief”>Proeverij
Ook de Havenkom Proeverij, verzorgd door twaalf restaurants uit Almere Haven, trok edurende de drie dagen veel bezoekers. Op zaterdagmiddag kwamen veel bezoekers af op de Kunstmarkt, georganiseerd door Corrosia!. Professionele en amateurkunstenaars uit heel het land lieten schilderijen, aquarellen, maar ook sieraden en design zien. Op de Markt waren verschillende straattheateracts te zien van veelal jonge makers. Vele duizenden waren ’s avonds getuige van het prachtig gratis te bezoeken klassieke openluchtconcert. Deze editie werd uitgevoerd door het Gelders Orkest met de sopraan Petya Ivanova, de mezzo sopraan Karin Strobos, de tenor Alexey Tatarintsev en de bas-bariton Frans Fiselier.
De winkeliersvereniging van Almere Haven zorgde op zondag voor een aantrekkelijk programma in het centrum van het oudste stadsdeel van Almere. Diverse shantykoren uit het hele land zongen op zondag op twee podia verschillende zeemansliederen. Ook de Brocante en Antiekmarkt trok op de laatste dag van het festival veel publiek.
Het Alliantie Almere Haven Festival wordt georganiseerd door Almere City Marketing in samenwerking met Check Evenement Realisatie, Corrosia!, Event Supply, Horeca Havenkom, J. van Santen, Bureau Elizarte, Stichting tot Behoud Almeerse Botter en Winkelcentrum Almere Haven/BVOAH.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto