Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Braakliggend terrein wordt Chinatown

Algemeen

FILMWIJK – Een Chinatown in Almere, een bruisende wijk met overdekte markten, kleine detailhandel, eetgelegenheden, cafés, een hotel en een casino. Initiatiefnemer Freek Schaefers is druk bezig om te zorgen dat die er komt. “Om meer Chinese toeristen hier naartoe te krijgen is het van belang om de omgeving aan te passen aan wat zij willen”, aldus Schaefers.


Het aantal Chinezen dat ons land bezoekt zal volgens Schaefers de komende jaren steeds meer stijgen. “Mijn vrouw is Chinees. We gaan regelmatig voor mijn werk naar China en voor vakantie. Er zijn steeds meer Chinese bedrijven die zich in Nederland willen vestigen, maar ook steeds meer Chinezen die hier op vakantie gaan. Zij willen dan graag overnachten in een Chinees hotel en ook bij het ontbijt willen zij graag Chinees kunnen eten. Dat is nu bijna niet mogelijk.”
Schaefers, bouwkundig ingenieur van beroep, ging in gesprek met de gemeente en werkte het plan verder uit. “Het hele project kost 260 miljoen euro. Voor ongeveer de helft van dit bedrag heb ik financiers in China gevonden. De helft van de gebouwen zijn ontwerpen door een Chinese architect en ook Sander Mirck werkt mee aan het ontwerp. Makelaar Anneke Hanewinkel is verantwoordelijk voor de verhuur en verkoop. Aan het eind van deze maand presenteren we het plan aan de gemeente. We zijn nu aan het voorontwikkelen en hopen over een jaar te kunnen starten met de bouw.”
De locatie van Chinatown Almere zal waarschijnlijk het braakliggende terrein langs de Cinemadreef worden. “De gemeente heeft vijf locaties voorgesteld die mogelijk in aanmerking komen. Dit lijkt ons de beste locatie en hier zijn we dan ook van uitgegaan in het basisontwerp. Het ligt dicht bij het stadscentrum en zal meer bezoekers aantrekken. Het versterkt daarmee het winkelgebied”, besluit Schaefers.
Meer informatie is te vinden op de website: www.chinatown-almere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto