Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Speuren naar Sint en pieten in Tussen de Vaarten

Algemeen

TUSSEN DE VAARTEN- “De Sinterklaasspeurtocht bij ons in de wijk is heel leuk geweest”, zegt Judith Hogenbirk, organisator van het eerste uur. “Dit jaar organiseerden we het weer aan het Jeroen Boschplantsoen, op vrijdag 26 november. Kinderen uit onze straat hebben enorm genoten.”


“Met alle mensen in de straat hebben we het voor elkaar gekregen om een leuke speurtocht neer te zetten. Na onze oproep in deze krant voor de kinderen om zich aan te melden, belden twee bedrijven ons op om ons te sponsoren met kleurboeken onder andere. Heel erg leuk!” Hogenbrik organiseerde dit evenement om bewoners in deze lange straat in haar wijk toch met elkaar te verbinden.
“Het weer werkte dit jaar erg mee, het was koud maar droog. Daarna gingen we in groepjes een rondje om het Jeroen Boschplantsoen lopen.” De kinderen kregen bij het eerste spelletje een tasje mee en die werd vervolgens bij elk spelletje met een cadeautje gevuld. Op ongeveer elke twintig meter stond een buurtbewoner met een leuk spelletje. “Zo hadden we ‘Pieten Bowlen’, ‘Zoek de cadeautjes’ en konden de kinderen bij buurtbewoners aanbellen en een liedje zingen. Ook was er het spelletje Pietengym. En op het laatst hebben wij een gezamenlijk spel ‘Pietje raden’ gespeeld. Zes ouders hadden een kaartje met daarop een pietje om uit te beelden, bijvoorbeeld de voetbalpiet of de fietspiet.” De speurtocht was geslaagd. “De kinderen zijn echt heel blij met alle cadeautjes. Ook supermarkt Deen sponsorde ons dit jaar met chocoladecentjes en pepernoten. Ook willen we Drogisterij de Wit bedanken, beiden gelegen aan de Rembrandtweg. En,” besluit Hogenbirk, “natuurlijk ook al onze buurtgenoten die belangeloos bijgedragen hebben aan leuke cadeautjes voor de kinderen en die meededen aan de speurtocht.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto