(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock)

30 jaar celstraf voor Almeerder Giërmo B. (37)

Algemeen

ALMERE - De Almeerder Giërmo B. is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot dertig jaar celstraf vanwege de moord op advocaat Derk Wiersum in 2019. Medeverdachte Moreno B. kreeg dezelfde straf van de rechter.

De spraakmakende moord zou verband houden met het Marengo-proces, waar Wiersum de raadsman van de kroongetuige was. Volgens de rechter is dat echter niet met zekerheid te zeggen, maar wisten beide mannen wel dat Wiersum een advocaat was.  
De rechter kan niet met zekerheid zeggen dat Moreno B. het fatale schot heeft gelost, maar dat is niet met zekerheid te zeggen. Wel is zijn DNA aangetroffen op de bijrijdersstoel van een witte Opel Combo die gebruikt werd bij verkenningen en op de dag van de moord zelf. Volgens de rechtbank was Almeerder Giërmo B. de hoofdgebruiker van de gestolen Opel Combo.
De rechtbank acht het daarmee voldoende bewezen dat beide mannen de daders zijn, juist ook omdat ze in de ochtend van de moord intensief contact met elkaar hadden en na de moord plotseling over onverklaarbaar grote bedragen geld beschikten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto