Wat te doen met de wensen van de ontwikkelaars? (Foto: Almere DEZE WEEK)
Wat te doen met de wensen van de ontwikkelaars? (Foto: Almere DEZE WEEK)

Wat te doen met wensen ontwikkelaars Kasteel?

Politiek

ALMERE – Wat moet er gebeuren met de kavel van het Kasteel Almere nu een ‘zeer gerenommeerde’ partij serieuze plannen heeft om het gebied te ontwikkelen? Daar sprak de gemeenteraad donderdag over tijdens de Politieke Markt.

Door Marcel Beijer

Volgens het bestemmingsplan moet het terrein rond het kasteel een min of meer parkachtig karakter houden. Ontwikkelaars hebben nu plannen om rond het kasteel honderden woningen te bouwen, waaronder ook sociale huurwoningen. Donderdag leek het erop dat een groot deel van de raad daar niet om staat te juichen. ‘Er zijn genoeg plekken in Almere waar woningen gebouwd kunnen worden, waarom per se bij het Kasteel Almere?’, zo was de algemene tendens.

Geïrriteerd

Partijen uit de oppositie vonden bovendien dat wethouder Julius Lindenbergh eerst met de gemeenteraad had moeten praten, alvorens in zijn uppie met de initiatiefnemers om tafel te gaan zetten. De wethouder raakte daar enigszins geïrriteerd over omdat er pas één keer een oriënterend gesprek is geweest met de initiatiefnemers. “Ik merk een enorme achterdocht bij een aantal raadsleden. Er is alleen nog maar interesse getoond, er ligt in de verste verte nog geen plan”, herhaalde de wethouder een aantal keer. “Waarom moet ik dat dan nu al aan de raad melden? Er komen nog genoeg momenten waarop de gemeenteraad zich kan uitspreken over het plan.”

850 woningen

Dat de initiatiefnemers in de pers aangaven 850 woningen kunnen bouwen op het terrein, vonden veel partijen te ver gaan en leek Lindenbergh ook ‘tamelijk veel’. “Maar ja, de initiatiefnemers zeggen een prachtig plan neer te kunnen leggen. Ik heb ze uitgelegd dat het bestemmingsplan dan fors gewijzigd moet worden en dat de gemeenteraad daar uiteindelijk over beslist. Dat risico ligt bij hen en dat willen ze lopen. En als wij als college al denken dat het een kansloze missie wordt, dan trekken we zelf de stekker er al uit. We zijn niet achterlijk.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto