(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Politie zoekt getuigen van gewapende woningoverval

112

KRUIDENWIJK - Vrijdag 12 augustus rond 01:00 uur vond er een gewapende woningoverval plaats aan de Zilvermosstraat. Onder bedreiging van een vuurwapen werden twee bewoonsters gedwongen om in het huis naar waardevolle spullen te zoeken. Tot op heden ontbreekt er nog elk spoor van de dader. De politie komt graag in contact met personen die iets vreemds hebben opgemerkt vorige week of (camera)beelden in hun bezit hebben.

Omstreeks 01:00 uur schrokt één van de bewoonsters aan de Zilvermosstraat plots wakker van geschreeuw. Ze liep haar slaapkamer uit en merkte op dat er licht brandde in de woonkamer. Ze liep de trap af en zag een man met bivakmuts en een wapen staan. Hij bedreigde de andere bewoonster van het huis. Op het moment dat de bewoonster werd opgemerkt door de overvaller, schrok hij. In plaats dat de verdachte vertrok, sloot hij de achterdeur en zei tegen de twee vrouwen dat hij geld wilde zien. Hij liet de vrouwen het huis doorzoeken. 

De verdachte is vermoedelijk via de achterzijde in de woning gekomen en ook weer vertrokken via de achterzijde.
Signalement verdachte. Hij heeft het volgende signalement:
Man
Normaal postuur
Circa 1.85 M
Donkerbruine huidskleur
Donkerbruine ogen
Tussen de 20 – 25 jaar
Hij droeg een zwart(e): handschoenen, broek, vest en schoenen
Hij sprak met een accent

Bruikbare (camera)beelden

De recherche is opzoek naar buurtbewoners die mogelijk (camera)beelden tot hun beschikking hebben. Ook komen ze graag in gesprek met mensen die meer weten of gezien hebben. Wie informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen via 0900 – 88 44 of anoniem via 0800 – 7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto