Het gras staat hoog in het Luierpark. Beheerder Tineke Ras is erg verdrietig. (Foto: aangeleverd)
Het gras staat hoog in het Luierpark. Beheerder Tineke Ras is erg verdrietig. (Foto: aangeleverd)

Luierpark maaien te duur voor Staatsbosbeheer

Algemeen

STRIPHELDENBUURT – Staatbosbeheer vindt de tweewekelijkse maaibeurt van het Luierpark te duur geworden. Het park is een herinneringsplek, vooral bedoeld voor mensen die een kindje hebben verloren.

Door Marcel Beijer

Beheerder Tineke Ras van het park is heel verdrietig over de beslissing van Staatsbosbeheer die de grond in eigendom heeft. “We hebben in 2017 een contract getekend dat er twee keer in de maand gemaaid wordt. Daar willen ze mee stoppen. Dat kan gewoon niet. Mensen komen hier om rust en troost te vinden. Ze komen er voor een picknick, kinderen spelen op het veld. Dat kan nu gewoon niet meer. De beslissing van Staatsbosbeheer is desastreus voor het park. Ze laten me gewoon stikken.”

Ras heeft vorige week een gesprek gevoerd met vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer. “Dat was geen fijn gesprek”, vertelt zij. “Ik wilde er boos uit weglopen. Ze willen alleen dit seizoen nog ‘regelmatig’ komen maaien, zeggen ze. Maar of dat tweewekelijks is, weet ik niet. Maar een oplossing voor lange termijn willen ze niet.”

Situatie veranderd

Een woordvoerder van Staatsbosbeheer erkent dat er een gesprek heeft plaatsgevonden en dat deze week de maaimachine voor het eerst langs komt. “We willen inderdaad met het maaien van het park stoppen omdat het teveel geld kost.” Dat er een juridische overeenkomst ligt met het Luierpark, erkent de woordvoerder. “Maar de situatie is veranderd ten opzichte van 2017. In het park zijn steeds meer bomen neergezet. Vroeger konden we er even snel met de maaimachine overheen. Nu is dat veel complexer geworden.” De woordvoerder wil niet teveel op details ingaan. “Het is een kwestie tussen ons en mevrouw Ras.” Hij geeft aan ook met de gemeente Almere om tafel te kunnen gaan zitten. “Misschien dat zij het maaiwerk voor hun rekening willen nemen.”

PvdA en D66

Ras voelt zich intussen danig in de steek gelaten. “Ik hoop dat de gemeente iets kan doen. Ik heb best wel een groot netwerk in Almere. D66 en PvdA hebben hier bijvoorbeeld een boom geplant. Misschien kunnen zij iets regelen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto