De schoten werden gelost bij de school De Optimist. (Foto: HV Almere)
De schoten werden gelost bij de school De Optimist. (Foto: HV Almere) Jos van der Lelie

Weer schietpartij, nu in Tussen de Vaarten

112

TUSSEN DE VAARTEN - Op de Hildo Kropstraat in Tussen de Vaarten heeft donderdagavond een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is een persoon zwaargewond geraakt. 

Op de stoep van basisschool de Optimist werd een aantal keer geschoten. Terwijl het toegesnelde medisch personeel zich over het slachtoffer ontfermde, werd in de omgeving een zoekactie opgezet.
Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht. De politie roept mensen op die iets gezien hebben om te bellen met 0900-8844.

Twee eerdere schietpartijen

Eerder deze week werd in Almere Poort een kapsalon aan de Eddastraat beschoten. Het is onduidelijk of beide zaken verband houden met elkaar. Woensdagavond werden schoten gelost op een pand aan de Katernstraat op bedrijventerrein Gooisekant.

Cameratoezicht

Burgmeester Ank Bijleveld laat weten dat naar aanleiding van het eerste incident tijdelijk cameratoezicht is ingezet en dat het politieonderzoek naar het tweede incident is in volle gang is. "Indien nodig tref ik daar ook maatregelen. Situaties als deze zijn onacceptabel."

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto