De Ford Bronco. (Foto: Ford)
De Ford Bronco. (Foto: Ford)

Ford Bronco komt naar Nederland

Auto

ALMERe - Ford kondigt aan dat de legendarische Amerikaanse Ford Bronco 4x4 binnenkort voor het eerst besteld kan worden in geselecteerde Europese markten, waaronder Nederland. 

De Bronco is in Europa beschikbaar in gelimiteerde aantallen en is leverbaar als Outer Banks en in de extreme offroad-variant Badlands2. Beide uitvoeringen worden aangedreven door een 2,7 liter Ford EcoBoost V6 benzinemotor die een vermogen van 335 pk en een koppel van 563 Nm levert. De iconische Ford dankt zijn bijnaam ‘G.O.A.T’ (Goes Over Any Terrain) aan zijn geavanceerde aandrijflijntechnologieën, waaronder de vierwielaandrijving met hoge en lage gearing, Trail Control™ en tot wel zeven rijmodi. 

Het nieuwe model is ontwikkeld om op alle soorten ondergrond en onder alle omstandigheden optimaal te presteren. Voorbeelden hiervan zijn de demonteerbare portieren met opbergtassen, de geïntegreerde bevestigingspunten voor accessoires waarmee je gerust op expeditie kunt gaan en de duurzame, gemakkelijk te reinigen onderdelen en oppervlakken. Zo kan deze Ford na een uitstapje in het terrein zeer makkelijk worden gereinigd. 

Het design van de nieuwe Bronco is niet alleen geïnspireerd op dat van het onmiskenbare origineel uit 1966, maar heeft ook het stoere van de F-Series pick-up en het sportieve van de Mustang. Het eindresultaat is een SUV met een unieke stijl, een eigen karakter en rijke historie. 

De nieuwe Bronco wordt medio 2023 in Nederland verwacht, prijzen worden op een later moment bekend gemaakt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto