Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Toekomst poppodium De Meester ongewis

Algemeen

Door Robert Mienstra

ALMERE – De raadsleden schrokken zich een hoedje toen wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie) meldde dat zij geen garantie kon geven dat poppodium De Meester in Stad kon blijven bestaan. Tijdens De Politieke Markt waarin het met name om bezuinigingen op welzijn ging, bleek dat er 50.000 euro van de 3 ton overbleef voor het poppodium.

“Gezien deze ontwikkeling en de gekozen richting in het welzijnskader, past het niet meer om het poppodium vanuit welzijnsbeleid te subsidiëren. Het college wil dat er gekeken wordt of er extra subsidie voor De Meester kan komen uit het potje voor cultuur”, zei Bosch. Wethouder Hilde van Garderen van cultuur zou daar dan de knip voor moeten trekken. Bosch gaf daarbij dus aan dat daar nog geen garantie voor te geven is.

Hans Everhard van de SP vond dit standpunt onverkoopbaar. “ Hier moet heel snel duidelijkheid over komen in de stad.” Meke Smeulders (D66) zei na afloop dat Almere zeker niet het poppodium kwijt zou moeten raken. “Daarbij maakt het D66 niet uit of het gefinancierd wordt uit welzijn of cultuur.”

Toezegging

Uiteindelijk deed de wethouder een toezegging dat er in 2022 de tijd wordt genomen om te kijken hoe De Meester gefinancierd kan worden. In dat jaar komt het college met een voorstel naar de raad. “Dan kunnen de raadsleden altijd nog gaan ingrijpen”, zegt Smeulders, “niemand wil dat het poppodium stopt. Ik hoop dat in het komend jaar gekeken wordt naar wat er wel kan. Dan zijn we een heel eind verder. Het liefst had ik gehoord dat we helemaal niet gaan bezuinigen op De Meester. Dan hadden we zekerheid gehad.”

Wellicht komt poppodium De meester na de verkiezingen op het bordje van de nieuwe gemeenteraad. Het is afwachten hoe dan de politieke hazen lopen. Tot die tijd is er dus nog geen zekerheid voor De Meester.

Poppodium De Meester. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto