Afbeelding

Aanvraag paspoort en ID deze maand niet meer mogelijk

Algemeen

ALMERE - Tot minimaal eind juli kan er bij de gemeente Almere geen paspoort en ID-kaart meer worden aangevraagd vanwege zomerdrukte en een systeemstoring. Dat meldt de gemeente Almere op haar website. 

Zowel via de website www.almere.nl als via ons algemene telefoonnummer 14 036 is het niet mogelijk om voor de aankomende maand een afspraak te maken voor het aanvragen van een reisdocument. Voor iedereen die zich nu meldt, is er volgens de gemeente hopelijk vanaf begin augustus weer plek. Vervelend voor mensen die hebben gewacht met aanvragen tot na de corona-versoepelingen. 

Als er sprake is van een noodsituatie en men echt met spoed (dezelfde dag) een paspoort of ID-kaart nodig heeft, kan bij de Koninklijke Marechaussee een nooddocument worden aangevraagd. Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 0800 1814.

Ook voor andere aanvragen

Ook voor het aanvragen van bijvoorbeeld een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) en voor het melden van een voorgenomen huwelijk is het pas vanaf augustus weer mogelijk een afspraak in te plannen. 

Oorzaken

Eén van de oorzaken van het niet kunnen maken van een afspraak in juli, is dat het nu extra druk is door de zomerperiode. Door de recente versoepelingen van de maatregelen is die drukte extra groot. Er is meer personeel ingezet en de openingstijden zijn verruimd. Maar omdat veel meer gemeentes in Nederland dit probleem hebben, is nog meer personeel moeilijk te vinden en zijn zij niet op tijd ingewerkt. Een andere oorzaak is volgens de gemeente een wereldwijd beveiligingsrisico bij Microsoft waardoor printers af en toe uitvallen. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto