Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Trouwen in Almere is even niet mogelijk

Algemeen

Door Marcel Beijer

ALMERE – Almeerders die in het huwelijksbootje willen stappen zullen voorlopig even op de kade moeten blijven staan. Vanwege drukte bij de afdeling Burgerzaken is het pas vanaf 1 augustus weer mogelijk om een melding van huwelijk of geregistreerd partnerschap te doen.

“Het is extreem druk op de afdeling Burgerzaken”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “De reden laat zich raden: we werken vanwege corona op het stadhuis nog steeds met minder mensen en er zijn vanwege de coronaregels dus ook minder balies open.”

Om die reden moet de gemeente keuzes maken welke handelingen bij Burgerzaken voorrang krijgen. “Het is vanwege de corona-versoepelingen, naderende vakanties en de vele aanvragen die de mensen niet hebben gedaan tijdens corona, maar nu wel doen, nu extreem druk. We hebben de keuze gemaakt om reisdocumenten voorrang te geven, omdat dat niet bij een andere gemeente kan. Het kunnen doen van een melding van huwelijk of geregistreerd partnerschap in Almere is gepauzeerd tot 1 augustus. Daarna worden ze weer opgepakt. We hopen op begrip van de Almeerders.”

Schrijnende gevallen

Almeerders die een melding voorgenomen huwelijk willen doen, moeten dus uitwijken naar een andere gemeente. “Als er schrijnende gevallen zijn kan er contact worden opgenomen met de afdeling Burgerzaken”, zegt de woordvoerder. “Bijvoorbeeld als iemand te horen krijgt dat de levensverwachting drastisch kort is en snel nog wil trouwen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto