Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerder blijft ‘baas in eigen brievenbus’

Algemeen

Door Marcel Beijer
ALMERE – Wie geen ongeadresseerd reclamedrukwerk in de brievenbus wil, moet dit blijven aangeven met een NEE/NEE- of NEE/JA–sticker. In dat laatste geval krijgen Almeerders nog wel huis-aan-huiskranten in de bus.

PvdA, SP, ChristenUnie, GroenLinks, fractie Buyatui en vooral de Partij voor de Dieren (PvdD) wilden de gemeenteraad bewegen om sowieso geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer te bezorgen in voordeuren die helemaal geen sticker hebben. Motivatie daarachter is dat veel mensen de reclamefolders, vaak ingesealed in folie, ongeopend in de oud-papier-bak gooien. In veel andere steden in Nederland bespaart die maatregel miljoenen kilo’s papier. Tot afgrijzen van de PvdD wil D66 niet tot deze maatregel overgaan. De partij is daar ontstemd over omdat in andere gemeenten D66 juist groot pleitbezorger is van een JA/JA-sticker. Daarmee geven bewoners expliciet aan reclamedrukwerk te willen ontvangen. D66-fractievoorzitter Martine van Bemmel verdedigde zich echter door het op te nemen voor kleine zelfstandigen die met de flyers klandizie kunnen vergaren. 

Baas in eigen bus

Leefbaar Almere ging ook niet mee met het voorstel. “Van wie is de brievenbus in mijn voordeur?”, vroeg raadslid Frits Huis zich hardop af, om zelf het antwoord te geven: die is van mij. Ik ben baas in eigen bus en mans genoeg om zelf te bepalen of ik reclamedrukwerk wil. En ik wil dat nu eenmaal graag.”
De raad stemde het voorstel uiteindelijk weg. Daarmee blijft de situatie zoals die nu is.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto