Basisschool Aurora verbouwt eigen groente en fruit

Algemeen

ALMERE - Openbare basisschool Aurora is volop in beweging, niet alleen in de klassen, maar ook in de kassen. De school is een sportieve en gezonde school en daar hoort het verbouwen van eigen groente en fruit bij. Basisschool Aurora doet dit op een bijzondere wijze, namelijk in een kas.


De school heeft een samenwerkingsverband met Onze Volkstuinen in Almere Buiten en gaat elke week met een groep uit de onderbouw, groep 1 t/m 4, naar de kassen toe. De eigenaar van de kassen, Ron van Zwet, helpt en adviseert de school met dit project en maakt het mogelijk om diverse bijzondere plantensoorten bij hem te kopen. Dit is een vorm die voor schooltuinen niet veel voor komt in Nederland, maar wel ideaal is aangezien de school minder seizoensgebonden is met het lesprogramma en groenten en fruit veel sneller groeien, zodat de kinderen het groeiproces veel intensiever meemaken.

Gezond

De school vindt het belangrijk dat de kinderen al van jongs af aan leren waar eten vandaan komt en wat gezond eten is, daarom gaan ook de jongste kinderen van de school naar de moestuin. De school heeft een eigen stuk grond in de kassen en daarbij een speciaal ontworpen terras om de kinderen lessen te geven over de natuur en het tuinieren. De kinderen verbouwen op de eigen grond groente en fruit. Niet alleen de Hollandse groenten worden verbouwd, maar ook veel Surinaamse groenten groeien in de tuin. De kinderen leren omgaan met tuingereedschap, wat planten nodig hebben om te groeien en hoe grond bewerkt en verbouwd moet worden. Natuurlijk moet er ook worden geproefd en niets is leuker dan je eigen komkommer, sla of aardbeien op te eten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto