Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Jubileumjaar van Suburbia start met toneelstuk ‘Bedrog’

Algemeen

ALMERE – De Almeerse theatergroep Suburbia is gestart met de repetities van de nieuwe voorstelling ‘Bedrog’. Deze moderne klassieker van de Engelse toneelschrijver Harold Pinter wordt van 2 april tot en met 23 mei gespeeld in theaters door het hele land. De tour start in Almere.


Toen regisseur Olivier Diepenhorst door Suburbia gevraagd werd een stuk te maken, twijfelde hij geen moment. Dat moest ‘Bedrog’ worden van de Britse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Harold Pinter. “Dit toneelstuk is een steekspel met onderkoelde Britse humor over het verraden van je geliefde, je vrienden en jezelf”, aldus Diepenhorst.
In eerste instantie lijkt Bedrog te gaan over overspel. Emma is getrouwd met Robert en heeft een affaire met diens beste vriend Jerry. Robert weet van de verhouding die zijn vrouw heeft, maar Jerry weet niet dat Robert dat weet. Het grootste bedrog plegen de personages echter vooral aan zichzelf. Het stuk wordt gespeeld door Jessie Wilms (Emma), Matthijs IJgosse (Jerry) en Justus van Dillen (Robert).

Jubileum

Suburbia bestaat in 2019 15 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met The best of Suburbia, waarbij theaterhits ‘Vijand van het volk’ en ‘Judas’ opnieuw worden opgevoerd. Dit najaar komt de Nederlandse tournee van ‘Vijand van het volk’ voor het eerst naar de grote zalen. Voorjaar 2020 volgt de tournee van de theatermonoloog ‘Judas’, voor het eerst in de kleine zalen.
Het jubileumjaar gaat van start met de kleine zaal voorstelling ‘Bedrog’, van 2 april t/m 23 mei in de Nederlandse theaters (op 2, 3 en 4 april in Corrosia Theater, Expo & Film) en de locatievoorstelling ‘Er was eens een pretpark’, van 16 t/m 28 april in De Beurs aan de Wisselweg 1 in Almere.
Ga voor de volledige speellijst en informatie over alle voorstellingen naar www.theatergroepsuburbia.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto