Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Meer bewegen tijdens groepswandelingen

Algemeen

ALMERE – Voor wie meer wil bewegen en dat niet alleen wil doen, organiseert Wandelen in Flevoland verschillende wekelijkse groepswandelingen. De wandelingen variëren zowel qua afstand als wandeltempo. Omdat de groep wekelijks vanaf een andere startlocatie vertrekt maken de wandelaars kennis met vrijwel alle bossen en parken die Almere rijk is.


De maandagochtend-groepswandeling is een probaat middel om de weekend-stress te verdrijven. Een stevige wandeling van zo’n 5 kilometer, met een tempo van 5 kilometer per uur. Voor wie overdag niet kan of wil staat de dinsdagavond-groepswandeling op stapel. Geïnteresseerden voor deze wandeling kunnen zich alvast aanmelden voor de mailinglijst.
De middelste dag van de week blijft ‘woensdag wandeldag’. De groepswandeling van 10 kilometer met een, stevig, tempo van 5 kilometer per uur is al vijf jaar lang een begrip in Almere. Een goed alternatief voor de sportschool.
Voor de wandelaar die in een rustig tempo wil genieten van wat de groep onderweg tegenkomt is er de donderdagochtend groepswandeling. Met een tempo van 3 à 4 kilometer per uur wandelt de groep zo’n 5 kilometer door het groen. Onderweg is er tijd voor het maken van een foto of om stil te staan bij iets interessants.
Voor de wandelaars die de smaak te pakken hebben gekregen organiseert wandelingen in Flevoland ook weekend wandelingen. Op de eerste zondag en de laatste zaterdag van de maand gaat de groep op pad. In de wijde omgeving trekken ze over de heide en door het bos, wandelen langs rivieren en landgoederen en bezoeken ze vestingsteden en veengebied. Speciaal voor de wandelaar die ook de rest van de regio wil ontdekken.
Meer informatie en aanmelden: www.wandeleninflevoland.nl/groepswandelingen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto