Groenste stroom onder meer via Almeerse Wind

Algemeen

ALMERE - Duurzame Energie Unie, het handelshuis van 24 lokale energiecoöperaties is voor de tweede maal op rij uitgeroepen tot de meest duurzame energieleverancier van Nederland. Onder meer het initiatief Almeerse Wind levert deze energie.


Het jaarlijkse onderzoek is uitgevoerd door de Consumentenbod, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE en werd maandag 17 oktober door TrosRadar in haar uitzending gepresenteerd. Voorzitter John van Diepen voor Almeerse Wind: “Almeerse Wind werkt aan de ontwikkeling van twee eigen windmolens in Almere-Pampus die stroom gaan leveren voor 5.000 Almeerse huishoudens. De molens worden eigendom van onze coöperatie. Daarmee hebben we 100% zeggenschap over onze 100% groene stroom. Het leuke van Almeerse Wind is dat iedereen mee kan doen. Door lid te worden van onze coöperatie wordt bijgedragen aan een beter milieu en word je mede-eigenaar van onze windmolens zonder te hoeven investeren. Tot de molens staan, in 2020 gaan ze draaien, wordt stroom van onze collega’s van Kennemer Wind geleverd.”
Iedereen die interesse heeft om onze groene stroom af te nemen is welkom om zich aan te melden. Dat kan telefonisch op nummer 06-212 612 68 of via de websites www.almeersewind.nl of www.duurzameenergieunie.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto