Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Fylí Agon: eerste studentenroeiwedstrijd van Flevoland

Algemeen

HOUT – Net zoals jaarlijks op de Thames de traditionele roeiwedstrijd tussen Oxford en Cambridge University wordt gehouden, krijgt ook Almere en roeiwedstrijd voor studenten: Fylí Agon. De opzet is wel behoorlijk minder traditioneel. Vooral gezellig.


Fylí is het Griekse woord voor ‘race’. Zaterdag 3 september gaat er gestreden worden op de Hoge Vaart tussen verschillende studententeams. De organisatie is in handen van studentenroeivereniging Argon. Het gaat om een parcours zonder bochten, moeilijke bruggetjes of onrustig water: gewoon 4 kilometer knallen. Er is inmiddels al flinke belangstelling van studentenroeiers in het land.
Maar Fylí Agon is méér dan alleen een roeiwedstrijd. Zo worden ook roeiclinics gegeven aan studenten die willen leren roeien. Daarnaast bestaat Fylí Agon uit een minifestival met foodtrucks, suikerspinnen, kampvuurtjes en muziek. Iedereen mag een tentje of ‘sleurhut’ om te overnachten op het terrein aan de Verlaatweg.
Inschrijving voor de clinics opent binnenkort via de site van de roeivereniging srvargon.nl. Inschrijving voor de wedstrijd zelf is mogelijk via het inschrijfprogramma van de KNRB, bereikbaar via https://wedstrijden.knrb.nl. Voor toegang tot het festival kan bij de ingang 2 euro worden betaald. Mensen die aan de wedstrijd of een van de clinics deelnemen krijgen gratis toegang tot het festival. Voor leden van roeiverenigingen betekent dit dat zij zich kunnen wenden tot de competitie- of wedstrijdcommissaris van hun vereniging. De vereniging heeft op Facebook ook een mooie videotrailer staan. Tik daarvoor op Facebook de zoekterm ‘Fyli Agon’ in.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto