Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Rapper Esko bij Playing for Success Almere City FC

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - De bekende rapper en producer Esko is twee dagen op bezoek geweest bij Playing for Success Almere City FC. Hij heeft samen met de leerlingen van Het Baken Stad College gewerkt aan rapteksten, muziek maken en zelfs het opnemen van die rapteksten. In het lokaal van Playing for Success Almere City FC stond daarvoor een mobiele studio.


Naast Esko waren ook zijn manager Bart van Houten en de rappers deBrotherz uit Amsterdam-West aanwezig. De leerlingen spraken met hen over tal van maatschappelijke thema’s, school, de straat, de toekomst en zelf goede keuzes maken in het leven.
Docent Levy Mensink vond het lessen die een enorme impact hadden op de leerlingen: “Ik kan als docent wel van alles zeggen tegen de leerlingen, maar als Esko, Bart en deBrotherz adviezen geven, dan komt dat veel meer binnen bij de leerlingen. Esko vertelde heel bevlogen hoe hij door de muziek uit heel moeilijke omstandigheden is gekomen, hij inspireerde de leerlingen enorm om goede keuzes in het leven te gaan maken. Dat ging echt diep.”
De leerlingen hadden zich terdege voorbereid op dit bezoek. Ze hadden een tekst over Esko gemaakt en ook heel veel vragen voorbereid die ze ook gesteld hebben. Esko vond dat ‘keihard.’ Docent Levy: “Dat betekent super leuk.”
De teksten en de opnames die de leerlingen gemaakt hebben kregen grote waardering van Esko: “Dit is zoveel beter dan toen ik mijn eerste teksten en track schreef.”
Esko, Bart en deBrotherz hadden lovende woorden voor de leerlingen. Esko zei letterlijk: “Deze ochtenden met jullie hebben me diep geraakt. Toffe gasten zijn jullie. Zo open. Ik vond het een eer met jullie te werken, om hier te zijn.” Meer informatie: www.vanklasse.nl/artiesten-esko.html

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto