Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Twee projecten voor betaalbare sociale huurwoningen

Algemeen

POORT – Wethouder Tjeerd Herrema presenteerde vorige week twee projecten voor de realisatie van betaalbare sociale huurwoningen. In totaal gaat het om 96 woningen.


Herrema veegde vorige maand een plan voor 1000 sociale huurwoningen van tafel en kondigde in deze krant aan ‘binnen twee weken’ met een alternatief te komen. Dit blijkt nu te gaan om het project ‘Goedhuurwoningen’ met in totaal 96 woningen.
In 2015 werd door de gemeente, samen met het Woningbouwatelier, een oproep gedaan om goede woningen met een huurprijs van maximaal 550 euro te bouwen, met zo laag mogelijke energielasten. Twee inzendingen zijn nu geselecteerd: Think Wonen – Van der Horst (36 woningen) en Trebbe – De Alliantie (60 woningen). Deze bouwers kunnen hun projecten in Almere gaan realiseren.
Herrema is blij met beide initiatieven: “Wat begon als experiment is uitgegroeid tot een innovatief concept waar ik trots op ben. Het bouwen van goedkope huurwoningen in deze tijd is dus mogelijk. Dat betekent in de praktijk dat dergelijke woningen voor huishoudens met een huurtoeslag een totale woonlast kunnen hebben van minder dan 400 euro.”
Het plan van Think Wonen betreft een ontwerp van 36 woningen van 80m2. Het plan van Trebbe bevat 60 woningen met een oppervlak tussen de 80 en 110 m2. De huurprijs ligt op 550 euro.
Volgens de gemeente is de oproep een succes en hebben zich ook meerdere nieuwe spelers op dit terrein begeven. De gemeente gaat, samen met het Woningbouwatelier en een aantal andere inzenders om de tafel om te onderzoeken of de door hen aangedragen woningen onder de reguliere voorwaarden alsnog kunnen gerealiseerd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto