Uit-tip-top-3

Algemeen

   1.   Groentesoepfestival

Op 29 augustus organiseert Stichting Art Culture het Groentesoep Festival op het Globeplein in het winkelcentrum van Buiten. Net zoals groentesoep bestaat het Groentesoep Festival uit diverse ‘groene’ ingrediënten. Er is een kinderrommelmarkt, een Creative Market Green Edition met meer dan 50 kramen, maar er zullen ook op twee podia (semi-) akoestische optredens van bandjes en dansperformances zijn. Verder is er op het festivalterrein theater en veel vertier.
Het Groentesoep Festival is gratis toegankelijk en duurt van 10:00 tot 17:00 uur
   
2.   Sherlock Holmes

In de bibliotheek in Stad wordt de film Sherlock Holmes getoond. In 1947 slijt een 93-jarige Sherlock Holmes zijn laatste levensjaren in een afgelegen boerderij waar hij honingbijen houdt. In de nadagen van zijn leven blijft de oude detective nog steeds gefascineerd door een onopgeloste zaak rondom een prachtige jonge vrouw. Een detective zonder achtervolgingen of schokkende openbaringen maar vol prachtige bespiegelingen over het leven.
Vrijdag 28 augustus 19.30 uur, dinsdag 1 september 19.30 uur en woensdag 2 september 11.00 uur. Kaartprijs varieert van 6 tot 8,50 euro.
   3.   Lowlands in Almere

Poppodium De Meester opent het seizoen op 29 augustus met het Festival Afterparty. Dé Lowlands dj Kees van Hondt zorgt voor de meest dansbare festival hits. De live band is Maison Du Malheur, die met dansbare folk, blues en dixieswing Lowlands en Zwarte Cross veroverden.
Zaal open om 21 uur. Entree: 5 euro, maar iedereen die een festival polsbandje (van welk festival dan ook) kan tonen, mag geheel gratis naar binnen én ontvangt een gratis consumptie. Info en tickets via www.demeesteralmere.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto