EK-kwalificatiewedstrijd handbal in Topsportcentrum

Algemeen

ALMERE – Het Nederlands handbal herenteam speelt twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije. Van de lijst met 28 namen worden zestien spelers uitgenodigd, zo maakte bondscoach Joop Fiege bekend. De tweede ontmoeting tegen Turkije is zondag 3 mei om 14.00 uur in het Topsportcentrum.


De Oranje mannen spelen de eerste wedstrijd tegen de Turken op woensdag 29 april in Ankara, Turkije.
In EK-kwalificatiegroep 1 gaan na twee wedstrijden WK-nummer 6 Kroatië en Noorwegen aan de leiding met twee gewonnen wedstrijden. Turkije en Nederland zijn beiden nog puntloos. “De derde plaats in de groep is een absolute must”, vindt Joop Fiege. “Als eerste geeft het nog een minieme kans op plaatsing voor het Europees Kampioenschap – de beste nummer drie kwalificeert zich ook voor de Europese titelstrijd – maar het heeft ook gevolgen voor toekomstige lotingen. Als je vierde wordt in deze poule krijg je bij de volgende loting alleen maar sterke landen tegenover je en wordt plaatsing een stuk moeilijker.”
Kaarten voor de wedstrijd op 3 mei zijn te koop via www.handbal.nl en kosten 8 euro voor volwassenen, kinderen tot en met 15 jaar betalen 3 euro.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto