Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Verdachten diefstal hifi-winkel Brouwerstraat nog niet herkend

Algemeen

STAD CENTRUM – In het tv-programma Opsporing Verzocht heeft de politie vorige week een oproep gedaan aan mensen die de nog onbekende verdachten herkennen van een diefstal uit de winkel Ruad Hifi aan de Brouwerstraat, dinsdagochtend 10 februari 2015.


De verdachten stelen die ochtend twee zware versterkers uit de winkel. De dieven slagen er echter niet in om de versterkers op hun vlucht mee te nemen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.
Tegen 10.00 uur komen twee mannen met een witte scooter naar de winkel rijden. Achter in het kantoortje zijn twee verkopers aan het werk. Eén van hen ziet opeens dat er een lange man in de zaak staat. Die man heeft twee zware versterkers in zijn handen en loopt richting de uitgang. Dat is uiteraard niet in de haak en de medewerker rent het kantoor uit en roept dat de man de spullen moet laten staan. Hij wil de man tegenhouden, maar ziet dan een tweede man de winkel binnenkomen. Die dreigt met een wapen. De eerste verdachte loopt met de versterkers de winkel uit, direct gevolgd door zijn handlanger.
De twee mannen lopen rechtsaf de winkel uit en slaan dan weer rechtsaf de Olstgracht op. De man met de versterkers kan niet echt een sprintje trekken omdat de versterkers samen zo’n 30 kilo wegen. De twee gaan er zonder buit er in de richting van het Giethoornpad vandoor.
De twee versterkers zijn uiteindelijk onbeschadigd.
Bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Of anoniem, bel gratis Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Of vul het formulier in op de site van de politie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto