Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Raadspanel vindt dat Zwarte Piet moet blijven

Algemeen

ALMERE - De meerderheid van het Almeerse raadspanel vindt dat Zwarte Piet geen racisme is en dat het Sinterklaasfeest op traditionele wijze, dus met Zwarte Piet, moet worden gevierd. Dit bleek uit het door de PVV gehouden raadspanelonderzoek.


Op dit moment is er veel discussie over de vraag of het traditionele Sinterklaas en Zwarte Pietfeest zou moeten worden aangepast in verband met het vermeend racistische karakter van Zwarte Piet. ‘De PVV is van mening dat het hier gaat om een volstrekt onschuldige traditie, gespeend van iedere vorm van racisme en dat deze traditie in ongewijzigde vorm behouden dient te blijven.’
Als een meerderheid van de Almeerders vindt dat Zwarte Piet er tijdens er op traditionele wijze uit moet blijven zien, dan zou de sinterklaasintocht in Almere een voorbeeld moeten zijn voor de rest van Nederland, vindt de PVV. De PVV wilde van het raadpanel, dat uit 2100 Almeerders bestaat, weten hoe zij hier over denkt en stelde het raadspanelonderzoek in.
82 procent van de 960 respondenten ziet niets racistisch in Zwarte Piet en 76 procent is van mening dat de viering ongewijzigd moet blijven. 69 procent van de respondenten zou het een goede zaak vinden als Almere een voorbeeld zouden stellen door de traditionele Sinterklaasviering in ere te houden.
Het onderwerp wordt nog besproken in de gemeenteraad.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto