Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bente (10): “Mijn schouders deden best pijn na de wandeling”Kinderen wandelen met zes liter water op rug

Algemeen

SEIZOENENBUURT – De kinderen van groepen 7 en 8 van de basisscholen Aurora en Het Drieluik liepen afgelopen donderdag mee aan Wandelen voor Water. De kinderen hebben zich laten sponsoren door familie, vrienden, buren en bekenden en liepen donderdag 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. “Het was best zwaar, mijn schouders deden wel pijn na de wandeling”, vertelt Bente (10 jaar).


Met de wandeling ervaren de kinderen wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. “Ik vind het goed dat we nu weten hoe het voelt voor kinderen in andere landen als ze water moeten halen”, aldus de 11-jarige Kiona uit groep acht van Aurora. “We moesten de afgelopen week lege flessen inleveren op school. Die werden voor deze wandeling gevuld met slootwater, zodat we niet onnodig water verspillen.”
Met de opbrengst van deze wandeltocht helpen de kinderen leeftijdsgenootjes in India aan schoon drinkwater en goede sanitatie. “De kinderen van Aurora en Het Drieluik hebben met de wandeling een bedrag van 3800 euro opgehaald”, aldus Maaike Ellerman, adjunct-directeur van Aurora. “Dit is door sponsoren aangevuld tot 6000 euro. Cordaid verdubbelt het totale sponsorbedrag.”
Voorafgaand aan de wandeling kregen de kinderen in de klas uitleg over het waterproject. “Er werd verteld hoe lang kinderen meestal moeten lopen om water te halen”, aldus Jowie (11 jaar). “Vaak is dat water dan niet eens schoon. We hebben ook geleerd hoe we zuiniger met water om kunnen gaan. Bijvoorbeeld door minder lang te douchen en minder warm water te gebruiken.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto