Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Met de bus naar stadsdorp Nobelhorst

Algemeen

NOBELHORST - De sleutels van de eerste woningen in Nobelhorst zijn nog maar net uitgereikt en nu al start Connexxion met openbaar vervoer op maat naar dit deel van Almere Hout. Connexxion startte vorige week met een eerste busdienst tussen stadsdorp Nobelhorst en Sallandsekant. Dit is uitzonderlijk omdat normaal in nieuwe stadswijken pas vanaf zeshonderd inwoners een busdienst gaat rijden.


Openbaar vervoer is een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor bewoners en bedrijven en maakt pionieren in deze nieuwe wijk aantrekkelijker. De (toekomstige) bewoners, verenigd in de buurtcoöperatie, dachten mee over de opzet van de bus en zijn blij met de start van lijn 17. Op initiatief van de gemeente Almere heeft Connexxion samen met de buurtcoöperatie van Nobelhorst een vervoersaanbod op maat bedacht. De vervoersbehoefte van de bewoners werd met een enquête in beeld bracht.
Connexxion startte 16 december met het rijden van lijn 17: een 8-persoonsbusje dat reizigers op werkdagen tijdens de ochtendspits (van 06.30 tot 09.00 uur) en avondspits (van 16.00 tot 19.00 uur) ieder kwartier vervoert tussen Nobelhorst en Sallandsekant. Op Sallandsekant kunnen de reizigers overstappen op lijn 7 naar Almere Station Centrum en lijn 10 naar busstation ’t Oor, Almere Poort of Almere Buiten. Op het busje is de OV-chipkaart gewoon geldig, evenals de andere kaartsoorten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto