Werkgelegenheid in Flevoland afgenomen

Algemeen

ALMERE - De werkgelegenheid in Flevoland is opnieuw afgenomen. De afname in de periode 1 april 2012 tot 1 april 2013 bedroeg 1,8 procent. De afname van de werkgelegenheid in Flevoland houdt ongeveer gelijke tred met de landelijke ontwikkeling. De werkgelegenheid in Flevoland wordt beïnvloed door de groei van de bevolking in deze provincie.


De bevolking in Flevoland groeit nog altijd meer dan elders in het land. Dat is positief, want daardoor is de economische groei hier sterker dan elders in Nederland. Tegelijkertijd betekent het dat in Flevoland relatief veel nieuwe werkzoekenden de arbeidsmarkt betreden en dat er veel nieuwe banen nodig zijn. Gedeputeerde economie Jan-Nico Appelman: “Flevoland heeft veel midden- en kleinbedrijf. Juist het MKB heeft moeite om het hoofd boven water te houden en financiering te vinden voor nieuwe investeringen in innovatie. Met extra financieringsmogelijkheden en risicokapitaal, investeringen in techniekopleidingen en het samenbrengen van kennis en markt werkt Flevoland aan economisch herstel en meer banen.”

Banen

De Flevolandse economie omvatte op 1 april 2013 171.500 banen. Het totaal aantal banen in Flevoland is van 2012 tot 2013 met 3.100 afgenomen. De grootste absolute daling vond plaats in de zakelijke dienstverlening. Maar ook in de bouwnijverheid, de horeca en de financiële dienstverlening was er sprake van een forse afname van de werkgelegenheid. Ook het aantal banen in het openbaar bestuur blijft afnemen. Er zijn een paar sectoren waar geen sprake was van een afname. In de gezondheidszorg en, in mindere mate, in de groot- en detailhandel en de informatie en communicatie is er sprake van enige toename van de werkgelegenheid.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto