Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Leercentrum Almere City FC is Wow!Playing for Success Almere werkt

Algemeen

ALMERE- In de Rabo-lounge van Almere City FC hebben 32 leerlingen uit het basisonderwijs zich ingeschreven voor het leerproject Playing for Success Almere, het leercentrum bij Almere City FC. De leerlingen krijgen daar 9 weken lang elke dinsdag en donderdag les in de uitdagende omgeving van het voetbalstadion.


Playing for Success is een naschools project van de Almeerse Scholengroep voor leerlingen die op school onderpresteren. “Er komt niet uit de kinderen wat de leerkracht er wel in ziet”, vertelt projectleider Rene Maertens. “Bij Playing for Success krijgen de leerlingen door betekenisvolle lesopdrachten extra motivatie en zelfvertrouwen om te leren. Juist deze andere omgeving draagt daar enorm aan bij. Rekenen doen we in het stadion, taal in de persruimte en ICT-lessen in het prachtige PfS-lokaal.”
Onderzoeksbureau Oberon heeft landelijk bij tien PfS-locaties onderzoek gedaan naar de resultaten. “Die logen er niet om”, zegt Rene Maertens. “Op bijna alle indicatoren scoorden de kinderen een duidelijke verbetering. Playing for Success werkt.”
Bij veel Almeerse basisscholen blijft dit niet onopgemerkt. “Inmiddels hebben zich 26 basisscholen aangemeld”, vertelt Maertens, “en dat aantal groeit nog steeds. Binnen een half jaar is het aantal deelnemers verdubbelt. Als deze ontwikkeling zich voortzet, dan wordt Playing for Success bij Almere City FC een van de grotere projecten in het land. Daar hebben ook grote clubs als PSV, Feijenoord, Vitesse en FC Groningen een leercentrum. We bevinden ons dus in goed gezelschap.”
De kinderen voelden zich op de ouderavond ook al echte sterren toen zij het officiële Almere City wedstrijdshirt aankregen. “Dit prachtige shirt dragen zij tijdens de lessen altijd”, zegt Rene Maertens. “En reken maar dat ze daar trots op zijn.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto