Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Samen eten in De Bazuin

Algemeen

MUZIEKWIJK – Tienerdisco op zaterdag, tweewekelijks een bewonersinloop, creamiddag en elke dinsdag samen eten. De Schoor is samen met bewoners uit Muziekwijk druk bezig om buurtcentrum De Bazuin aan de Luitstraat 1 nieuw leven in te blazen.


Sinds de eerste keer dat de vaste kookploeg Gerda, Nazha en Nasser op dinsdagavond een maaltijd klaarmaakten, loopt het aardig. “Maar”, zegt Gerda van der Starre, “ik hoop wel dat het nog wat drukker wordt. In Kolkzicht maak ik elke donderdag ook een maaltijd en daar komen dan wel 25 tot 30 mensen op af. Hier moet het nog groeien, De Bazuin is echt een beetje in de vergeethoek geraakt de afgelopen tijd. Het moet meer bekendheid krijgen.”
De mensen die er wekelijks bij zijn vinden het gezellig. “Dit is heel leuk om te doen”, zegt Gerda. “Het is leuk om mensen bij elkaar te brengen. Er komen oudere mensen, een stel waarvan de man gehandicapt is. Voor hem is het een hele opgave om hier te komen, maar hij doet het wel. Ook komen er mensen uit Kolkzicht hier eten.”

Internationale keuken

Rond 17.30 uur kan iedereen aanschuiven voor een maaltijd bestaande uit een hoofdgerecht en een toetje. Dat kost 3 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar betalen 1,50 euro. De gerechten komen uit alle windstreken: spaghetti, sperziebonen, draadjesvlees en aardappels, andijviestamppot en Iraans. Dat is de inbreng van de Iraanse Naser Hosseini, die vrijwillig meehelpt bij De Bazuin als onderdeel van zijn inburgeringscursus. “Vanavond is het menu gebakken vis met rijst, komkommer en salade”, zegt hij. “Dat is het leuke aan samen koken: je leert andere gerechten te maken, je leert van elkaar en dat is heerlijk”, vult Gerda aan.
Zo houdt de Marokkaanse Nazha Ouardi enorm van de Hollandse stamppotten en maakt ze dat nu ook regelmatig voor haar kinderen. “Marokkaans is anders gekruid. Gelukkig vinden bezoekers ons eten allemaal lekker, dat is leuk om te horen. Ook de roti, bami en hachee die we gemaakt hebben. Mensen geven zich een week van tevoren op en dan houden we rekening met of iemand vegetarisch is of alleen Halal eet.”
Omdat Gerda binnenkort stopt met koken in De Bazuin, is de kookploeg dringend op zoek naar een vervanger. Dat kost niet veel tijd: elke dinsdag van 16.00 tot 19.00 uur om te koken en de maaltijd uit te serveren. Aanmelden kan in De Bazuin of door te bellen: 036-5363386.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto