Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Wereldbuffet Eilandenbuurt leidt tot kookboek

Algemeen

EILANDENBUURT – Recepten voor heerlijke gerechten uit verschillende culturen. Bewoners van de Eilandenbuurt hebben een uniek kookboek gerealiseerd dat afgelopen vrijdag is aangeboden aan Goede Stede en de gebiedsmanager van Almere Buiten, Olaf de Koning. Het idee voor het boek is ontstaan tijdens het Wereldbuffet dat in september door het wijkcomité werd georganiseerd als een van de activiteiten voor het 10-jarig bestaan van de wijk.


“Tijdens het wereldbuffet waren zeventien verschillende wijkbewoners uit verschillende culturen aanwezig met zelfgemaakte gerechtjes”, vertelt Cora Spaans van het wijkcomité. ”En meer dan zeshonderd bezoekers hebben op deze feestelijke dag kennisgemaakt met hun buurtgenoten. Na het Wereldbuffet deden elf koks mee aan een kookstudio bij Luciaz Eeterij. De recepten die hier gemaakt zijn, zijn vereeuwigd in het kookboek.”
De recepten in het boek zijn divers en komen uit verschillende culturen. Zo maakte Roona Nazarai het Afghaanse gerecht bolani: “Als ik het maak, roept dat herinneringen op aan mijn jeugd en denk ik terug aan mijn moeder. Ik maak bolani bijvoorbeeld tijdens de Ramadan.”
Frederic Mocci, chefkok van Porto Cervo, maakt het Italiaanse gerecht melanzane alla parmigiana: “Je ziet in dit recept de Italiaanse driekleur wit, groen en rood terug. Eten is belangrijk. Veel praten en lang aan tafel, dat is eten voor de Italianen.”
Het is gemaakt door de wijkbewoners in samenwerking met een aantal ondernemers uit de wijk. Zo bewerkte culinair journalist Gerrit Jan Groothedde de receptteksten en zorgde fotograaf Lex Beers voor de fotografie.
Het boek ‘Kook Eilanden in de Buurt’ kost 7,50 euro en zal de komende tijd op verschillende evenementen en op verschillende locaties te koop zijn. Het is in ieder geval te koop tijdens de wekelijkse koffieochtend in brede school De Archipel van 8.30 tot 11.30 uur.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto