Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Actief burgerschap belangrijk op basisscholen

Algemeen

ALMERE - Een kind op de basisschool moet goed leren lezen, schrijven en rekenen. Daar is iedereen het over eens. Maar wat moet het leren over normen en waarden? Over opgroeien in een kleurrijke en diverse samenleving? Alle basisscholen van de Almeerse Scholen Groep besteden daarom veel aandacht aan actief burgerschap.


Eind 2005 trad in Nederland een nieuwe wet in werking die scholen opdracht gaf om actief burgerschap en sociale integratie te bevorderen. Deze wet geldt voor alle basis- en middelbare scholen in Nederland. Iedere school is vrij om er zelf invulling aan te geven. Alle basisscholen van de Almeerse Scholen Groep besteden er veel aandacht aan.
Op veel scholen worden aparte lessen gegeven die gaan over goed omgaan met elkaar en over het verminderen van pestgedrag. Ook wordt er veel samengewerkt met externe partijen zoals de bibliotheek, de Kunstlinie en sportverenigingen. Omdat de Almeerse Scholen Groep het enige onderwijsbestuur in Almere is dat zowel basisonderwijs als voorgezet onderwijs aanbiedt, kunnen scholen van dit bestuur ook veel aandacht besteden aan de cruciale overgang van basisschool naar middelbare school.

IN KADER

Volgens de wet

Eind 2005 trad in Nederland een nieuwe wet in werking die scholen opdracht gaf om actief burgerschap en sociale integratie te bevorderen. De wet is erop gericht kinderen bewust te maken van verschillen in de maatschappij, kinderen goede omgangsvormen aan te leren en kinderen te motiveren om actief en op een goede manier deel te nemen aan de Nederlandse samenleving.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto