Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tiende Havenfestival en vijftiende Botterfestival: dubbelgroot feest

Algemeen

HAVEN CENTRUM - De tiende editie van het Almere Haven Festival is afgelopen weekend gehouden in de havenkom van Almere Haven. Het was een dubbel groot feest, want het was niet alleen feest voor het Almere Haven Festival, maar ook voor het Botterfestival. Dat was dit weekend de vijftiende editie.


Op vrijdag was er voor de vijftiende keer op het Gooimeer de Botterrace, dat traditioneel de opening van het festival inluidde. Dat werd georganiseerd door de Stichting tot Behoud van de Almeerse Botter AM1 voor hun sponsors en relaties. Ook dat was een feest, want de botter AM1 bestaat deze editie tien jaar. Met in totaal vijftig botters uit heel Nederland werd er vrijdagmiddag gevaren op het Gooimeer. Deelneemster Miranda Groes: “Dat was echt een enorm leuke dag. De sfeer was goed, het was mooi weer maar helaas geen wind. We begonnen wel op kop, maar werden al snel ingehaald door andere botters en hebben die tijdverlies niet meer goed kunnen maken. Maar voor de rest was het een superleuke dag.” Om te vieren dat de botter tien jaar bestaat was er gebak met een speciaal logo en werd de middag in Restaurant Bakboord afgesloten met een drankje en haring en verse oesters.

Koninklijke onderscheiding voor Bert Bonneveld

Voorafgaand aan de botterrace op vrijdag 3 september werd de oprichter van de Stichting tot Behoud van de Almeerse Botter AM1, Bert Bonneveld, door burgemeester Jorritsma benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Bonneveld zet zich al 15 jaar vrijwillig in voor Almere en de botters. Hij organiseerde al die jaren botterfestivals, kocht op verzoek van de gemeente Almere de Almeerse botter AM 1 aan en is een van de oprichters van de stichting. Hij was blij verrast met de onderscheiding. “Ik had het totaal niet verwacht”, zegt Bert. “Ik had wel gedacht dat de burgemeester een bloemetje zou geven, maar een koninklijke onderscheiding? Nee, dat zeker niet. Er waren al zoveel fotografen… Die wisten er dus al vanaf!”
Havenfestival

Op het Almere Haven Festival 2010 was zaterdag een gratis Klassiek Havenkomconcert, en op zaterdag en zondag, de Kunstmarkt, de Havenkom Proeverij, optredens van Flevolandse Shantykoren en de Brocante- en Antiekmarkt.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto