Suzanne van de Laar (D66) en Lucien Spee Castillo Ruiz (Directeur pride Amsterdam). (Foto: Almere DEZE WEEK)
Suzanne van de Laar (D66) en Lucien Spee Castillo Ruiz (Directeur pride Amsterdam). (Foto: Almere DEZE WEEK)

D66-raadslid Suzanne van de Laar ook ambassadeur Pride

Algemeen

ALMERE – Suzanne van de Laar werd donderdag niet alleen geïnstalleerd als nieuw raadslid voor D66, ook werd ze door de organisatie van Pride Amsterdam benoemd tot ambassadeur van de fetish scene.

Door Marcel Beijer

Sinds enkele jaren stelt Pride Amsterdam ambassadeurs aan die de organisatie van het festival helpen in de boodschap ‘om te vieren dat je kan zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt’. De Gay Parade is een bekende manifestatie van Pride Amsterdam. Raadslid Suzanne van de Laar (D66) is de eerste vrouw ooit die benoemd is tot ambassadeur en ook van de leather fetish-community. Zij is in Almere bekend als organisator van de Winter Pride, werd in 2019 gekozen tot Miss Leather Nederland en is zelf ook moeder. “Die rol van moeder heb ik ook in de leather gemeenschap. Die ziet er altijd vrij indrukwekkend uit, maar is in feite een warme familie die heel sociaal is.”

Moeder

Dat bevestigt ook directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz van de Stichting Pride Amsterdam die donderdag naar Almere kwam om Van de Laar officieel ambassadeur te maken. “Suzanne is voor de leergemeenschap, die echt een familie is, een luisterend oor. Echt een moeder. De Pride bestaat uit een gigantisch divers gezelschap. Zij is daar dus een exponent van, en daarom dit jaar de eerste die we als ambassadeur benoemen. En ambassadeur blijf je bij ons in principe je hele leven lang.”

Kritiek

Van de Laar is niet bang dat haar toch opvallende fetish voor leer het raadslidmaatschap in de weg staat. “Er zal best kritiek komen, maar ik ben wie ik ben en dat draag ik ook uit. Ook in de gemeenteraad is het belangrijk dat er diversiteit is. Een partij als D66 staat daar ook nadrukkelijk voor. En het is natuurlijk niet zo dat ik de hele dag in strakke leren kleding loop. Ik ben ook gewoon moeder.”

In onderstaand filmpje stelt Suzanne van de Laar zichzelf voor als ambassadrice

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto