De bewoners beleefden een fijne dag. (Foto: aangeleverd)
De bewoners beleefden een fijne dag. (Foto: aangeleverd)

Hengelsportvereniging bezorgt bewoners zorgcentrum fijne dag

Algemeen

TUSSEN DE VAARTEN – Bewoners van woonzorgcentrum Castrovalva in Tussen de Vaarten beleefden woensdag een fijne middag. Hengelsportvereniging HSV Almere nam de bewoners mee uit vissen, maar heeft ook zorgen.

Onder de titel ‘Vissen met Derk’ organiseert en begeleidt de HSV Almere samen met medewerkers van diverse Almeerse woonzorgcentra en een club vrijwilligers regelmatig vismiddagen voor bewoners die niet zelfstandig een hengeltje kunnen uitgooien omdat zij aan de rolstoel gebonden zijn. Het is een gezellig uitje dat zeer gewaardeerd wordt door bewoners van Castrovalva. Terwijl het dobbertje in het water hangt, vertellen ze onder leiding van vrijwilliger Derk uitgebreid verhalen over ‘vroeger’. 

Vanwege de nog koude watertemperatuur viel de vangst woensdag tegen, maar was het een welkome afleiding voor de bewoners. “Jong en oud zijn gezellig een dagje samen aan de waterkant en iedereen gaat weer met een goed gevoel naar huis”, zegt bestuurslid Paul Maasen. “Alleen wordt het ons als hengelsportvereniging erg moeilijk gemaakt dit soort uitjes te organiseren. Het huidige gemeentebestuur wil de hengelsport niet langer faciliteren, maar juist frustreren.”

Geen helling

Het ergert de visliefhebbers dat het voor rolstoelers bijna niet mogelijk is om aan de waterkant te komen. “Er is geen helling en die wil de gemeente dus ook niet meer aanleggen. We moeten dus zelf voor rijplaten zorgen en er zijn vier vrijwilligers nodig om de bewoners in hun rolstoel door het gras naar de kade te duwen. En dit geldt voor vele steigers in Almere.”

Ander beleid

De hengelsportvereniging hoopt dat het nieuw te vormen college voor een ander beleid kiest. “En niet langer het welzijn van mensen ondergeschikt maakt aan goedkope politiek. Vissen voor minder validen is onmogelijk geworden. Ook het aanleggen van speciale voorzieningen voor juiste deze doelgroep wordt vanuit de politiek geweigerd. Misschien staat bij de nieuwe coalitie de zorg en aandacht centraal voor de behoeften van Almeerders die het niet zo makkelijk hebben.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto