Burgemeester Van der Loo luidde de bel voor het nieuwe vaarseizoen (Foto: Fred Rotgans)
Burgemeester Van der Loo luidde de bel voor het nieuwe vaarseizoen (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Burgemeester opent vaarseizoen KNMC

Algemeen

HAVEN – De officiële opening van het vaarseizoen van de KNMC is zaterdag bij de Sluis in Almere Haven verricht door burgemeester Hein van der Loo.

Het openingsfeest is een traditie van de Koninklijke Nederlandse Motorboot Club (KNMC). De vereniging is actief op vele fronten en maakt als sportbond onderdeel uit van NOC*NSF. Het zwaartepunt van de vereniging ligt bij de toertochten die door leden worden georganiseerd voor andere leden. Deze toertochten vinden in alle delen van het land plaats en soms ook in het buitenland. Buiten het vaarseizoen richt de aandacht zich op werkbezoeken, excursies en cursussen.

Openingsfeest

Het vaarseizoen wordt elk jaar ingeluid met een groot openingsfeest waarbij leden met hun boot vanuit alle delen van het land naar één haven varen, waar dan de opening wordt gevierd. Dit jaar koos de KNMC voor Almere.  De leden van de KNMC maakten tijdens een rondvaart kennis met de stad. Tijdens de opening liet de vereniging weten het fijn te vinden dat de ‘nieuwe’ stad Almere meewerkt om de openingstraditie voort te zetten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto