Afbeelding

Vredesconcert Russisch Kamerkoor Oktoich in De Wegwijzer

Uit

BUITEN - Het Russisch Kamerkoor Oktoich onder leiding van Aliona Ovsiannikova geeft vrijdagavond 4 maart een Vredesconcert in De Wegwijzer. “De recente gebeurtenissen in Oekraïne hebben ook ons geschokt. Juist daarom kan de religieuze muziek die dit Nederlandse koor uitvoert tot inkeer, troost en verbinding leiden, dat ieder politiek conflict ontstijgt”, aldus organisator Nieuw Podium Klassiek Almere. “De gezangen worden gezongen in het Kerkslavisch, de taal die de Orthodoxe kerken in veel landen, waaronder Rusland en Oekraine, verbindt. 

Het koor presenteert een muzikaal programma ter gelegenheid van het begin van de Vastenperiode voor Pasen. Deze 40-dagen tijd wordt ingeluid door Maslenitsa, Russisch Carnaval, waarin volop feest wordt gevierd. Het is ook een afscheid van de winter en de voorbereiding op een geestelijke reis door de lente naar het licht en het feest van Pasen. Het publiek hoort een waaier aan prachtige gezangen in diverse muzikale stijlen die de Orthodoxe traditie rijk is.

Bijna 25 jaar legt Kamerkoor Oktoich zich toe op het veelzijdige erfgoed van de Orthodoxe traditie in Rusland en daarbuiten. Zowel de oude 17e-eeuwse znamenny-melodieën als moderne composities vallen onder het brede repertoire.

Dirigente Aliona Ovsiannikova studeerde kerkmuziek aan de Theologische Academie in Leningrad. In 1996 richtte zij het koor op dat sindsdien onder haar bezielde leiding meerdere thematische concerten per jaar geeft. Het koor stond op talrijke binnen- en buitenlandse podia en nam deel aan meerdere internationale koorfestivals.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.npka.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto