Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Muziekfestival Growing Music voor tweede keer van start in Oosterwold

Uitgaan

OOSTERWOLD - Het Oosterwoldse muziekfestival Growing Music gaat zondag 30 augustus van start met een concert in Stadsboerderij Vliervelden. Wegens grote belangstelling is naast het concert om 15.00 uur een extra concert om 17.00 uur toegevoegd. Het gerenommeerde gezelschap The Troupe gaat dan een dialoog aan met een serie grote schilderijen van beeldend kunstenaar Robert Smit. Het concert onder de noemer ‘The Bigger Picture Show’ is het eerste in een serie van vier bijzondere evenementen in de nieuwste zelfbouwwijk van Almere. Vier achtereenvolgende zondagen biedt Growing Music het neusje van de zalm van de Nederlandse muziek.

Growing Music is een voornamelijk akoestisch muziekfestival waarbij diverse muziekstijlen, professionele musici en publiek elkaar ontmoeten. Growing Music daagt musici én publiek uit, waarbij kan worden geluisterd naar spel van het hoogste niveau. In september 2019 kende Growing Music een vliegende start met een drietal concerten met een klassiek strijkkwartet, een kamerjazz-ensemble en een vocaal ensemble. Met een flinke opkomst en een geslaagde opzet zette Growing Music zich in een klap op de kaart.

The Bigger Picture Show

The Bigger Picture Show is een initiatief van beeldend kunstenaar Robert Smit. Zijn indrukwekkende werk ‘GRID’ werd vorig jaar voor het eerst tentoongesteld in de Amsterdamse NDSM-loods. Het is een collage van 64 schilderijen, zijnde 32 tweeluiken, met een oppervlakte van in totaal 256 m2. Op verzoek van Smit schreef de Almeerse componist Egon Kracht een muzikale reflectie met een breed palet aan emoties, theatraliteit, absurdisme en muziekstijlen. In de Stadsboerderij, die voor de gelegenheid dienst doet als concertzaal én museum, zal niet het hele doek te zien zijn, maar wel vijftien onderdelen die bepalend zijn geweest als inspiratie voor de compositie van Kracht. Het uitvoerende ensemble The Troupe bestaat voor de gelegenheid uit acht zangers en instrumentalisten. Zij maken gebruik van de hele ruimte en maken interactie met de schilderijen.

The Bigger Picture Show vindt om 15.00 uur uur plaats in Stadsboerderij Vliervelden in Oosterwold, Goudplevierweg /hoek Goethelaan. Wegens de grote belangstelling is een extra concert toegevoegd om 17.00 uur.

Kaarten

De volgende concerten in het kader van Growing Music vinden plaats op 6, 13 en 20 september. Kaarten worden enkel online verkocht via www.growingmusic.nl. Er zijn ook passe-partouts te koop met korting voor alle vier de concerten. Vanwege Covid-19 hanteert Growing Music de bekende RIVM-regels. Er is een beperkt aantal plaatsen. Publiek moet vooraf online een kaartje kopen en er rekening mee houden dat er nauwelijks publieke voorzieningen zijn. De organisatie zorgt voor de stoelen en biedt iedereen een drankje aan.

The Troupe speelt bij het werk van kustenaar Robert Smit in stadsboerderij Vliervelden. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto