Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Opnieuw twee verdachten aangehouden voor overval telefoonwinkels

112

ALMERE - De politie laat weten dat er inmiddels nog twee verdachten zijn aangehouden voor de overval op de telefoonwinkel aan het Noordeinde, eind november. In totaal zijn er nu negen verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de overvallen gaat verder.

Zaterdag 29 november rond half 11 werd een telefoonwinkel aan het Noordeinde in Buiten overvallen. De overvallers bedreigden het personeel en gingen er met de buit vandoor. Even later werden ze op het Pirellipad aangehouden. Het gaat om twee jongens van 15 jaar en 16 jaar uit Almere. Na de overval en aanhouding is de politie een onderzoek gestart. Dit leidde naar twee andere jongens die zondagavond 13 december zijn aangehouden. Het gaat om twee Almeerders van 18 en 28 jaar oud.

Vijf aanhoudingen

Ook op zondag 30 november werd een telefoonwinkel overvallen, dit keer op de Stationsstraat in Stad. Twee verdachten kwamen de winkel binnen en bedreigden de medewerkers en gingen er met een buit vandoor. Ook na deze overval werd door de recherche een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek leidde naar vier verdachten. Zij werden allemaal dezelfde avond aangehouden. Het gaat om vier jongemannen uit Almere van 16, 17, 18 en 20 jaar oud. Zij zitten allemaal nog vast voor onderzoek. Maandag 30 november werd ook een vijfde verdachte aangehouden. Dit was een 21-jarige Almeerder. Bij deze verdachte werd ook de buit gevonden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto