(Foto: politie)
(Foto: politie)

Vier jonge verdachten aangehouden voor brute straatroof

112

TUSSEN DE VAARTEN - De politie heeft vier jongens van 13, 14, 16 en 17 aangehouden op verdenking van het beroven van een 15-jarige Almeerse jongen in de omgeving van Henry Moorestraat. Twee van de vier verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. De andere twee verdachten zijn heengezonden. Ze zijn alle vier nog verdachten in deze zaak.

Afgelopen maandag (13 maart) rond 17:00 uur liepen het slachtoffer en zijn vriend van de supermarkt aan de Juan Grisstraat naar huis. In de Henry Moorestraat werden ze ineens door vier jonge jongens overvallen. Een van de daders bedreigde het slachtoffer op een ernstige manier. De vriend van het slachtoffer kon op tijd weg vluchten, maar het slachtoffer moest zijn schoenen en tas afstaan aan de groep. Het slachtoffer is erg geschrokken.

Zoekactie

De politie is direct na het incident een zoekactie gestart en kon even later twee verdachten aanhouden. Door camerabeelden uit de buurt en van de supermarkt kon de politie op woensdag 15 en op donderdag 16 maart de twee andere verdachten aanhouden. Het gaat om vier jonge jongens. Drie van de vier verdachten komen uit Almere en een van de verdachten verblijft in Zeist.

Tips

De politie gaat verder met het onderzoek naar deze straatroof.
Wie informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek kan contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Maar dat kan ook anoniem, bel met Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto